• Αρχική
  • Forum
  • Βοήθεια
  • Ημερολόγιο
  • Σύνδεση
  • Εγγραφή
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
 1 
 στις: Απρίλιος 13, 2018, 12:07:34 πμ 
Ξεκίνησε από Dimman - Τελευταίο μήνυμα by Andreas
πανικος!

 2 
 στις: Απρίλιος 12, 2018, 12:26:00 μμ 
Ξεκίνησε από SQnoob - Τελευταίο μήνυμα by Navu
Λοιπον η εγκατασταση εγινε... Στην εργοστασιακη πηγη συνδεθηκε ο bit ten και απο εκει εφυγαν τα rca για τον rockford fosgate t400-4. Ο ενισχυτης παιζει ενεργα τα focal ps165v1 δηλαδη τα 2 woofer στα 2 καναλια και τα 2 tweeter στα αλλα 2 καναλια.  Τα woofer τοποθετηθηκαν χαμηλα στις πορτες και τα tweeter στο ταμπλο (εργοστασιακες θεσεις). Ωστοσο πριν τα tweeter μπηκαν τα crossover τους (τα focal εχουν χωριστα crossover για τα woofer και χωριστα για τα tweeter). Ο εγκαταστατης επεμεινε να τα βαλουμε γιατι ετσι θα τα προστατευαμε απο το να καουν. Δεν μπηκε μονωση στις πορτες ακομα. Το αποτελεσμα........ χμμμμ....... για τα χρηματα που δαπανησα θα ελεγα οτι ειναι απογοητευτικο. Περιμενα καθαρο, κρυσταλλινο ηχο, με ζωντανια στην αναπαραγωγη, ευκρινεις υψηλες και πλουσιες μεσαιες, με απλα λογια να ευχαριστιεμαι ηχο σε διαφορα ειδη μουσικης. Αντ' αυτου, νιωθω πως ο ηχος ειναι σχεδον οπως πριν, δηλαδη επιπεδος, μετριος, μονοκομματος και δε ξερω και γω πως αλλιως να τον χαρακτηρισω. Ναι, ακουγεται πιο δυνατα απο πριν αλλα μαλλον ειχα υψηλες προσδοκιες απο τον bit ten. :(

Εδω να πω πως ο εγκαταστατης ειναι πεπειραμενος και εχει βαλει πολλα συστηματα  αλλα με spl προσανατολισμο. Η εγκατασταση του επειδη ημουν μπροστα εγινε με μεγαλη προσοχη και ειμαι πολυ ευχαριστημενος γιατι δεν τριζει τιποτα. Απλα η ρυθμιση του  bit ten εγινε εντελως εμπειρικα, μονο με τ αυτι.


Το ερωτημα ειναι τι φταει.
-Η εργοστασιακη πηγη;(τελικα μηπως ο bit ten ειναι υπερεκτιμημενος;)
-Η ρυθμιση του bit ten;
-Οι λαθος θεσεις των ηχειων και ειδικα των tweeter;
-Η ελλειψη μονωσης στις πορτες;
-Ολα μαζι και αρα δεν υπαρχει σωτηρια; :-\


Σημερα ειχα χρονο και ειπα να παιξω με τις ρυθμισεις του bit ten μπας και δω καμια βελτιωση στον ηχο. Καθως επαιζα με το eq λεω ας απομονωσω τα ηχεια να δω πως ακουγεται το καθενα ξεχωριστα. Βαζω solo το αριστερο tweeter και παθαινω το πρωτο σοκ. Δεν εβγαζε σχεδον καθολου ηχο. Ισα που ακουγονταν καποιες νοτες απο το υπερπεραν. Οσο και να ανεβαζα ενταση τιποτα. Δεν εβγαινε ηχος. Λεω θα καηκε.. Βαζω solo το δεξι tweeter τα ιδια. Βαζω το αριστερο woofer και ακουγοταν σα ξεψυχισμενο χωρις καθολου δυναμη, βαζω το δεξι τα ιδια. Οταν τα βαζω να παιζουν ολα μαζι ο ηχος γινεται οπως πριν δηλαδη μετριος. Τα tweeter αποκλειεται να καηκαν γιατι βαλαμε και τα crossover τους. Τι γινεται ρε παιδια; Τα ηχεια εχουν προβλημα η εχει γινει καποιο λαθος στην καλωδιωση; Δοκιμασα να παιξω μουσικη απο το κινητο προς τον bit ten μεσω aux και παλι τα ιδια. Απο που να αρχισω να το ψαχνω; :'(

Κάτι έχει πάει απελπιστικά στραβά στη συγκεκριμένη εγκατάσταση, τηλεδιαγνώσεις δεν γίνονται όμως. Απευθύνσου σε έναν έμπειρο εγκαταστάτη να τα δει όλα από την αρχή...

 3 
 στις: Απρίλιος 12, 2018, 12:40:10 πμ 
Ξεκίνησε από ge0rgak0s - Τελευταίο μήνυμα by ge0rgak0s
Κομπλε ειναι και απο ρευματα...
Θα δοκιμάσω να συνδεσω σε σειρα μηπως παίζει τπτ με την ωμικοτητα

 4 
 στις: Απρίλιος 11, 2018, 11:48:07 μμ 
Ξεκίνησε από ge0rgak0s - Τελευταίο μήνυμα by Dimman
Απο ρεύμα πως είσαι , έχεις μετρήσει  ; Όσο πέφτει η ωμικη τόσο ποιο μεγάλη αποθήκη πρέπει να έχεις . Μήπως γι αυτο κρεμάει το σύστημα ;

 5 
 στις: Απρίλιος 11, 2018, 11:31:48 μμ 
Ξεκίνησε από ge0rgak0s - Τελευταίο μήνυμα by ge0rgak0s
απο οτι φαινεται ενα πηνιο, κουτα ειναι μαμα κλειστη με δυο μεσα αυτονομες καμπινες... να ναι καμια 40αρια εκαστη....
το θεμα ειναι οτι οταν συνδεοντε μαζι δεν μπασαρουν και κανουν αποτομα μπρρρρρ

ενω μονα τους παιζουν κομπλε

 6 
 στις: Απρίλιος 11, 2018, 11:24:55 μμ 
Ξεκίνησε από ge0rgak0s - Τελευταίο μήνυμα by Dimman
Ένα πηνίο εχουν ;
Σε ποσα λύτρα  παιζουν ;

 7 
 στις: Απρίλιος 11, 2018, 10:59:34 μμ 
Ξεκίνησε από ge0rgak0s - Τελευταίο μήνυμα by ge0rgak0s
kicker solo baric s10c πανω γραφουν 2Ω
https://www.google.gr/search?biw=1360&bih=637&tbm=isch&sa=1&ei=N2nOWr7FK8vSwQK4yIzYCw&q=kicker+solo+baric+s10c&oq=kicker+solo+baric+s10c&gs_l=psy-ab.3..0i19k1.1848.2511.0.2670.2.2.0.0.0.0.209.209.2-1.1.0....0...1c.1.64.psy-ab..1.1.208....0.Whvc-AI9hoY#imgrc=RugfLxVG8R-8nM:

 8 
 στις: Απρίλιος 11, 2018, 10:33:22 μμ 
Ξεκίνησε από ge0rgak0s - Τελευταίο μήνυμα by Dimman
Ποιο ειναι το μοντέλο των σαμπ ;

 9 
 στις: Απρίλιος 11, 2018, 10:24:17 μμ 
Ξεκίνησε από ge0rgak0s - Τελευταίο μήνυμα by ge0rgak0s
Καλησπέρα σε ολους! Χρονια πολλα!! Μετα απο χρονια αποχής αποφάσισα να ξαναφτιαξω ενα χαλαρο ηχοσυστηματακι!
αυτοκινητο εχουμε ενα yaris 1,3 πρωτης γενιας.

πραγματα εβαλα μερικα που ειχα :
Εταζερα με 2 beyma kai 2 κορνες ξυραφια που παιζουν με εναν spl 2600
μπασο 2 kicker solo baric 10'aria με εναν dragster 951

ρευματα αριστερα rca δεξια..ασφαλειες ολα κομπλε

Το προβλημα:
συνδεω το 2 σαμπ μαζι (2Ω) και εκτος οτι βγαζει ελαχιστο μπασο μολις ανεβασω ενταση κουνουνται τρελα
συνδεω το ενα σαμπ μονο του και βγαζει αψογο μπασο ειτε το ενα ειτε το αλλο...
(συθμισεις στον ενισχυτη bass boost ktl ολα στο 0 τα εχω)

τα συνδεω παραλληλα οποτε 1 Ω και ο ενισχυτης πεφτει στο ενα απ οτι βλεπω...

σπαω το κεφαλι μου και δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται!

οποιαδηποτε ιδεα συμβουλη δεκτη!

Ευχαριστω

 10 
 στις: Απρίλιος 11, 2018, 07:29:28 μμ 
Ξεκίνησε από SQnoob - Τελευταίο μήνυμα by Dimman
Απο που πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις ε ;
Νομιζω γι αρχή ξεκινά με κάποιον έμπειρο εγκαταστατη !

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
TinyPortal © 2005-2011